LNVF / Naujienos

2010 09 14 "Švyturys“ pusę Lietuvos gyventojų pavertė gyvais reklaminiais stendais"

Didelę socialinę atsakomybę deklaruojantiems aludariams pats žodis atsakomybė matyt reiškia ne daugiau, kaip dešimties raidžių kombinaciją. Panašia kombinacija prieš du metus pasinaudojo „Švyturio“ bendrovė, kuri pasisavino Lietuvos trispalvę ir kaip savo nuosavybę ėmė ją naudoti tiesioginės rinkodaros tikslams. Tuomet vėliavėlės su užrašu „Mes laimėsim“ buvo dalinamos Pekino olimpinių žaidynių, o dabar - Pasaulio krepšinio čempionato proga. Tuomet už šią veiklą buvo skirta bauda.

Šiuo atveju pirmasis svarbus aspektas yra tas, kad užsienio kapitalo įmonė, kuri gamina alkoholinius gėrimus, viešai darko mūsų nacionalinius simbolius. Šiai įmonei kažin kodėl nekilo minčių taip niekinti Danijos, kurios kompanija yra „Švyturio“ savininkė, vėliavos, tačiau Lietuvos vėliava tam pasirodė labai tinkama. Kažin ką pasakytų „Švyturio“ advokatai, jei pradėtumėm gaminti jų firmines geltonas vėliavas su „Švyturio“ logotipu ir užrašais „Užsienietiškas šlapimas“, „Alkoholiko svajonė“ arba “Carlsberg Breweries go home“.

2010 10 26 "Servisų meistrai tyko lengvatikių"

Dalis automobilių remonto dirbtuvių meistrų sėkmingai įvaldė techniką, kaip pasipelnyti iš patiklių ir mažai ką apie mašinų remontą išmanančių žmonių. Nesąžiningi šaltkalviai mėgaujasi nebaudžiamumu, o ant apgaulės kabliuko užkibę žmonės dažnai nė nenutuokia, kad buvo apmulkinti.Vienas populiaresnių būdų, kaip pasipelnyti iš patiklaus kliento, - atlikti daugiau ar tariamai daugiau remonto darbų, nei iš tiesų reikia.

2010 12 06 "Kreipimasis į LR Prezidentę dėl alkoholio verslo daromos įtakos LR Seimo narių balsavimui"

Prašome J.E. LR Prezidentę kreiptis į atitinkamas valstybės institucijas dėl, mūsų nuomone, korupcinių ryšių tarp kai kurių partijų, LR Seimo narių ir alkoholio pramonės, vieniems gaunant paramą savivaldybių rinkimuose, kitiems didesnį pelną.

2011 01 26 Šilumos ūkyje nieko naujo – skęstančiųjų gelbėjimas paliktas patiems skęstantiems

Valstybinės, savivaldybių institucijos, teismai labiau gina monopolinių įmonių, stambaus verslo nei vartotojų interesus (nebent ginti vartotojų teises kažkurioje srityje reikalauja ES direktyva). Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, nepaisant klaidinančio pavadinimo, neužtikrina vartotojų teisių apsaugos. Vartotojų organizacijos yra neįgalintos pasisamdyti kvalifikuotus ekspertus, nes vyriausybė nemano, jog svarbu turėti stiprų ir nepriklausomą vartotojų teisių gynimą. Neskaidraus finansavimo dėka pasiekta, kad vartotojų organizacijos būtų silpnos ir negalinčios realiai ginti vartotojų interesų.

2011 01 28 "Patarimai, kaip mažinti energijos sąnaudas, naudojant buitinius prietaisus"

Kiekvienas patikimas gamintojas kaskart pateikia vis naujų stulbinamai ekonomiškų prietaisų. Pavyzdžiui, ekologiškus dulkių siurblius, kurių elektros energijos sąnaudos mažesnės net 33 proc., 13 indų komplekto indaploves, sunaudojančias vos 10 l vandens ir daug kitokių. Augant pirkėjų poreikiams itin išpopuliarėjo didelių įstrižainių televizoriai. Nuo 2007 iki 2009 m. populiariausios 107 cm įstrižainės televizoriaus energijos sąnaudas sugebėta sumažinti iki 33 proc., o jo ilgaamžiškumas išaugo nuo 60 tūkst. iki 100 tūkst. darbo valandų.

Svarbu keisti ir mūsų naudojimo įpročius. Pateikiame patarimus, kaip kuo efektyviau naudoti energiją, naudojantis buitiniais elektros prietaisais.

2011 02 15 "Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija kviečia boikotuoti cukrų, kol jo kainos nebus sumažintos"

Nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė teigė, jog vartotojai privalo žinoti, kad cukrus Vokietijoje kainuoja maždaug 1 Lt 80 ct. Ji kvietė vartotojams boikotuoti cukraus pirkimą šalyje ir taip nubausti prekybininkus ir gamintojus keliama panika ir manipuliacijomis.

2011 03 15 Kvietimas į konferenciją "Kodėl netampame savo namų šeimininkais?"

Kviečiame Jus dalyvauti konferencijoje "Kodėl netampame savo namų šeimininkais?", kuri įvyks Kovo 15 d., Seime I r. 3 a. Konstitucijos salėje.

Konferencijoje kalbėsime apie tai, jog daugiabučių namų valdymo modeliai yra nepakankamai priimtini didžiajai daliai gyventojų. Tai liudija jų nenoras dalyvauti savo namo valdyme bei didėjantis nepasitenkinimas esančia situacija.
Konferencijos tikslas išklausyti pasiūlymus apie tai, kokie turėtų būti namo valdymo modeliai, kad jie būtų patrauklūs gyventojams.

Konferencijoje dalyvaus LR Seimo nariai, atsakingų valstybinių institucijų, vartotojų organizacijų, daugiabučių namų, paslaugų tiekėjų atstovai ir ekspertai.

Norintys dalyvauti iki 13 d. prašome užsiregistruoti adresu: (reikės vardinių leidimų).

alvitaarman@gmail.com arba telefonu 85 2615929

2011 05 10 "Slaptas pirkėjas atidengė finansų tarpininkų kortas''

Daugiau nei pusė Lietuvos finansų tarpininkų investuotojui siūlo jo rizikos laipsnį atitinkančius produktus, pagal tai lenkiame net ES vidurkį. Tačiau finansų krizės išgąsdinti tarpininkai dabar siūlo mažesnės rizikos produktus, o tai užkerta kelią uždirbti daugiau, parodė tyrimas.

2011 05 13 "Interesų konfliktas po vienu stogu''

Lietuva yra vienintelė Europos šalis, kurioje konkurencijos priežiūros institucija dirba tose pačiose patalpose su verslo organizacija, o tai gali kelti interesų konfliktą. Nors pagal Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymą Konkurencijos taryba yra vienas iš įslaptintos informacijos subjektų, patekti į ją gali kiekvienas prašalaitis.

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31