LNVF / Naujienos

2008 03 09 Dėl bendrijų vykdomos energetikos veiklos

Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija yra tos nuomonės, kad teisingas, aiškus ir vartotojams lengvai suprantamas visos daugiabučiame name suvartotos šilumos paskirstymas butų savininkams yra labai svarbi priemonė teisingiems gyventojų atsiskaitymams su šilumos tiekėjais, šilumos taupymui, mokėjimų už būsto šildymą mažinimui bei tarpusavio pasitikėjimo ir geros kaimynystės santykių stiprinimui.

Todėl mes siekiame, kiek tai leidžia mūsų galimybės, prisidėti prie šių svarbių šilumos vartotojams problemų sprendimo.

2008 03 29 Europarlamentarai siekia apriboti mokesčių dyzelinui ir benzinui didinimą

Dėl mažesnių mokesčių dyzelinas pigesnis negu benzinas, nors abiejų kuro rūšių poveikis aplinkai panašus. Todėl Europos Komisija siūlo suvienodinti minimalius ES šalyse benzinui ir dyzelinui taikytinus mokesčius. Ketvirtadienį Europos Parlamento patvirtintoje ataskaitoje (447 balsai už, 64 prieš, 39 susilaikė) tam pritariama, tačiau siūloma reformai skirti daugiau laiko ir apriboti mokesčių didinimą.

2008 03 30 Žemės ūkio „sveikatos patikra“: ar pacientas pasveiko?

Kaip išnykus perteklinio pieno upėms ir sviesto kalnams atrodo ES žemės ūkio politika? Ką davė 2003 m. pradėta vykdyti Bendros žemės ūkio politikos (BŽŪP) reforma? BŽŪP „sveikatos būklę“ praeitą savaitę tikrinant Europos Parlamentui pakalbinome šio klausimo ekspertą – pranešimą dėl ES žemės ūkio padėties parengusį Vokietijos krikščionių demokratų atstovą Lutzą Goepelį.

2008 03 30 ES lėktuvuose – skrydžių saugos pareigūnai

Netrukus po 2001 m. rugsėjo 11 d. teroro išpuolių ES priėmė reglamentą dėl civilinės aviacijos saugos. Dabar ES nutarė jį atnaujinti – įslaptinti kai kurias technines jo nuostatas bei numatyti keletą naujų priemonių. ES šalių sprendimu lėktuvuose galės dirbti ginkluoti skrydžių saugos pareigūnai. Antradienį šiems pakeitimams pritarė Europos Parlamentas (583 balsai už, 21 prieš, 35 susilaikė).

2008 03 30 Šviesioji ir tamsioji biodegalų pusė

„Anksčiau biokuras buvo suvokiamas kaip klimato kaitos problemos sprendimo dalis. Šiandien pasigirsta nuomonių, jog jis pats tampa problemos dalimi“. Šiais žodžiais europarlamentarė Dorette Corbey (Socialistų frakcija, Nyderlandai) pradėjo antradienį vykusį seminarą, skirtą aptarti tolimesnes biodegalų panaudojimo galimybes.

2008 03 30 Pažangusis automobilis: mažiau avarijų ir aukų

Daugiau nei milijonas avarijų ir sunkiai sužeistųjų, kelios dešimtys tūkstančių aukų – tokia kasmetinė Europos kelių statistika. Kaip padidinti saugumą Europos keliuose? EP Transporto komitetas pritarė pranešimui dėl pernai pradėtos pažangiojo automobilio iniciatyvos, kuria siekiama saugesnio, švaresnio ir efektyvesnio mobilumo.

2008 03 31 Prekių vidaus rinka: mažiau ribojimo, daugiau saugumo

Europos Parlamentas didele balsų dauguma patvirtino grupę teisės aktų, skirtų tobulinti ES prekių vidaus rinką. Jie sutvirtins abipusio gaminių pripažinimo principą, patobulins ženklinimą ES kokybės etiketėmis bei sustiprins importuotojų atsakomybę. Dėl šių teisės aktų pasiektas sutarimas su ES Taryba, todėl nebeliko kliūčių jų įsigaliojimui.

2008 03 29 Europoje nebeliks pašto monopolio

ES jau yra liberalizavusi daugiau kaip 50 g sveriančių siuntų persiuntimą. Numatoma atverti konkurencijai ir lengvesnių siuntų rinką. Direktyva, kuriai pritarė Europos Parlamentas, numato daugumoje senųjų ES šalių tai padaryti nuo 2011-ųjų, o naujosiose narėse – nuo 2013-ųjų.

2008 04 12 Televizija mobiliąjame telefone

 
 

Televizija sparčiai keliasi ne tik į internetą, bet ir į mobilųjį telefoną. Ar telefonas netrukus taps nedidele televizoriaus kopija ir jo ekrane matysime savo mėgstamiausias programas? Europos Komisijos vertinimu, iki 2011 m. pasaulyje gali būti pusė milijardo mobiliosios televizijos žiūrovų. Į mobiliosios televizijos perspektyvas pažvelgta praeitą savaitę Kultūros ir švietimo komiteto rengtuose svarstymuose.

Finansinės paslaugos – vis dar valstybių sienų įkaitės?

Mažmeninės finansinės paslaugos – svarbi mūsų gyvenimo dalis. Didėjant finansiniam ir technologiniam raštingumui, internetinė ir mobilioji bankininkystė leidžia tvarkyti sąskaitas keliais pelės paspaudimais. Deja, gauti kreditą ar apsidrausti svečios ES šalies banke vis dar nėra paprasta. Atsižvelgdamas į Komisijos Žaliąją knygą, Europos Parlamentas aiškinasi, kaip padidinti vartotojų galimybes rinktis ir lengviau pasinaudoti finansinėmis paslaugomis visoje ES teritorijoje.

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31