LNVF / Naujienos

2009 09 10 Turgelių mada žygiuoja per Lietuvą

Ūkininkų turgeliai dygsta kaip grybai po lietaus, o štai vartotojui susigaudyti, kas yra kas šioje masėje, ne taip ir paprasta.

Viena aišku: vis daugiau mūsų nebepasitiki senųjų turgų prekeiviais ir netgi aplenkia didžiuosius prekybos centrus, tikėdamiesi naujuosiuose turgeliuose įsigyti natūralių, kaimiškų produktų. Ar pasiseks?

2009 09 23 Kaip ginti savo teises, kai bendrovė laiku neišperka obligacijų?

Smunkant šalies ekonomikai, padaugėjo atvejų, kai bendrovės, išleidusios obligacijas ir pasiskolinusios lėšas iš investuotojų, nesugeba laiku šių obligacijų išpirkti. Taigi, ką daryti investuotojams tokiu atveju, kai obligacijos nėra išperkamos?

2009 09 25 Tikrinti taksi automobiliuose įrengti taksometrai

Lietuvos metrologijos inspekcija rugsėjo pradžioje visoje respublikoje surengė planinį reidą – tikrino taksi paslaugas teikiančių įmonių automobiliuose naudojamus taksometrus. Beveik trečdalyje patikrintų įmonių nustatyta, kad šie neatitiko teisinės metrologijos reikalavimų – nebuvo apsaugoti nuo rodmenų klastojimo.

2009 10 19 Kokį "meną" rodo valstybinė televizija

Meniniuose filmuose, publicistikoje ir net žinių laidose mokoma:
* Paprasčiausias būdas išspręsti problemą - nužudyti tą, kuris trukdo.
* Nesiseka - reikia užsirūkyti, išgerti, nusigerti.
* Mokėjimas apgauti - vertingas įgūdis.

2009 11 13 „IKI“ prekybos centre Telšiuose uždrausta prekiauti vakuumuota neaiškios kilmės kiauliena

Ši beprecedentinį veterinarinių reikalavimų ignoravimo atvejį išaiškino Telšių apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai. Dėl neužtikrinto atsekamumo Telšių apskrities VMVT viršininko sprendimu parduotuvei IKI – 385 (Telšiai, Masčio g. 1) nurodyta sunaikinti 55,8 kg kiaulienos ir pateikti tai patvirtinantį dokumentą.

2009 11 14 Dėmesio! Mobilūs telefonai pavojingi jūsų sveikatai.

Mobilusis ryšys yra be galo patogus išradimas, labai palengvinantis gyvenimą. Tačiau tie, kas juo naudojasi, ne visada žino, kiek už tai teks mokėti. Mobiliojo ryšio sąskaitos apmokamos ne vien pinigais o sveikata, net gyvybe.
Mes dalyvaujame pačiame didžiausiame eksperimente žmonijos istorijoje.
Tokia yra kita mobiliojo ryšio pusė.
Žiūrėkite video įrašą:

Mobilių telefonų įtaka sveikatai

2009 11 27 Pirk kasdien atsakingai!

Su tokiu šūkiu žmonės visame pasaulyje pasitinka „Nepirk nieko" dieną, kuri nuo 1992 m. tradiciškai švenčiama paskutinį lapkričio penktadienį Šiaurės Amerikoje, o kitur (tuo pačiu ir Europoj) - paskutinį lapkričio šeštadienį. Šiais metais mums tai lapkričio 28 d.

2009 11 28 Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija tapo naujos Europos vartotojų organizacijos steigėja

Lapkričio mėnuo paženklintas istorine data – 14 Europos sąjungos šalių įkūrė naują Europos vartotojų organizaciją – ECU (European consumers union). Organizacija įsteigta konferencijos–seminaro „Pasaulinė krizė ir vartotojai: nauji apsaugos instrumentai“ metu. Renginį inicijavo ir organizavo Italijos vartotojų teisių apsaugos asociacija Federconsumatori Piemonte Onlus pagal Grundvig Europos profesinio mokymo ir švietimo programą suaugusiems.

2009 12 04 „Sėkmingas ūkininkų ir vartotojų bendradarbiavimas“

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje įvyko projekto „Sėkmingas ūkininkų ir vartotojų bendradarbiavimas“ pirmasis susitikimas su šalies ūkininkais, kurie tiekia savo išaugintą ar pagamintą produkciją tiesiogiai vartotojams.

Ūkininkai išreiškė susirūpinimą, kad sunku konkuruoti su prekybos centrų siūlomų prekių kainomis. Buvo pateiktas pageidavimas ieškoti būdų turgavietėse atskirti Lietuvos daržovių augintojus nuo asmenų, perparduodančių atvežtines daržoves. Susirinkusių žemės ūkio produkcijos augintojų ir gamintojų nuomone, tokie susitikimai, kuriuose nagrinėjamos ūkininkų problemos, stiprina pasitikėjimą savo jėgomis ir skatina negailėti jėgų toliau vystyti verslą.

2010 01 11 "Dešroje mėsos nerasta"

Mėsos perdirbimo įmonės savo gamybos cechus itin saugo nuo pašalinių akių. Be to, net ir ten patekęs mažai ką suprasi, kas daroma. Tik patyrusio specialisto akis užfiksuotų specifinius produktų gamybos niuansus. Todėl į pagalbą pasitelkėme buvusį vienos įmonės technologą Julių K. Jo liudijimai mus apstulbino ir ilgam sugadino apetitą.

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31