LNVF / Naujienos

VNPI nustatė rinkoje esančius pavojingus gaminius

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos (toliau – Inspekcija) Vilniaus skyrius nustatė rinkoje esančius pavojingus gaminius – melamininius indus – dubenis, žaislą – suvenyrą "Magiškas kiaušinis Beetle", žaislą – suvenyrą "Magiškas kiaušinis", žaislą – augantį gyvūnėlį „Growing pet“.

2009 03 22 Linksmi pasiskaitymai - "Lietuviai užkariauja Lenkija"

Lietuvių prekybinė invazija į Rytų Lenkiją vyksta jau kelintas mėnuo,
o šių metų kovo 11-ąją, mūsų tautai šventą dieną, užvirė įnirtingas
mūšis.
Tūkstančiai zlotais ginkluotų lietuvių karžygių patraukė atlietuvinti
istorinės jotvingių žemės.

2009 05 22 Vartotojų teisių išmanymas padeda sutaupyti

Pernai 68 proc. lietuvių atostogavo užsienyje. Tuo tarpu šiemet tik 29 proc. respondentų gali tvirtai pasakyti, kad svetur pailsėti pavyks bent kelias dienas. Vartotojų teisių specialistai teigia, kad dabar kaip tik pats metas prisiminti vartotojų teises, kurios padėtų sutaupyti.

2009 05 27 Ketvirtadalis kainų už organizuotas turistines keliones klaidina

Jei internete ieškote specialių organizuotų turistinių kelionių pasiūlymų, turėkite omenyje, kad ne visada reklamuojama kaina bus galutinė. Net ketvirtadalis tirtų specialių kainų pasiūlymų už tokias keliones vienaip ar kitaip klaidina vartotoją. Tai atskleidė balandį atliktas specialus tyrimas.

2009 06 25 Komisija imasi priemonių, kad visoje Europoje užtikrintų efektyvią ir konkurencijai atvirą energetikos rinką

Šiandien Komisija ėmėsi griežtų priemonių prieš 25 valstybes nares, kuriose nesilaikant ES teisės aktų vartotojams trukdoma naudotis konkurencingos ir atviros energetikos rinkos privalumais. Dėl galiojančių dujų ir elektros energijos teisės aktų nesilaikymo oficialūs įspėjimai bus išsiųsti Airijai, Austrijai, Belgijai, Bulgarijai, Čekijai, Danijai, Graikijai, Estijai, Italijai, Ispanijai, Jungtinei Karalystei, Latvijai, Lenkijai, Lietuvai, Liuksemburgui, Nyderlandams, Portugalijai, Prancūzijai, Rumunijai, Slovėnijai, Slovakijai, Suomijai, Švedijai, Vengrijai ir Vokietijai. Be to, oficialius įspėjimus Komisija išsiuntė Graikijai, Lenkijai, Lietuvai, Portugalijai ir Rumunijai, kurios pažeisdamos ES elektros energijos ir dujų direktyvas vis dar taiko kainų reguliavimo sistemas.

2009 06 26 EK ragina Lietuvą atskirti reguliavimo ir valdymo funkcijas telekomunikacijų sektoriuje

Europos Komisija šiandien paskelbė, kad Lietuva neįgyvendina ES taisyklių garantuojančių nacionalinių telekomunikacijų reguliavimo institucijų nepriklausomumą. Komisija nusprendė imtis teisinių veiksmų ir Lietuvai išsiųsti pagrįstą nuomonę. Tai antrasis pažeidimų nagrinėjimo procedūros etapas. Komisija nori, jog būtų aiški atskirtis tarp tų, kurie kuria taisykles ir tų, kurie teikia telekomunikacijų paslaugas ar jų savininkų. Komisija pradėjo teisinius veiksmus išsiųsdama oficialų įspėjamąjį raštą 2008 m. rugsėjį (IP/08/1343). Tačiau Lietuvos valdžios institucijos neišsklaidė Komisijos abejonių savo atsakyme. Dėl šios priežasties Komisija pradeda antrąjį pažeidimų nagrinėjimo procedūros etapą.

2009 07 01 Galas grobuoniškoms tarptinklinio ryšio kainoms

Dabar tarptinkliniu ryšiu iš kitos Europos Sąjungos valstybės išsiųsti SMS kainuoja daugiausiai 0,11 EUR, arba beveik tris kartus mažiau už ankstesnę vidutinę kainą (0,28 EUR be PVM).Tarptinklinio ryšio skambučio iš kitos ES valstybės kaina negali būti didesnė kaip 0,43 EUR/min., o atsiliepto skambučio – 0,19 EUR/min.Nuo šiol tarptinklinio ryšio skambučiai po pirmųjų 30 sekundžių apmokestinami ne minučių, o sekundžių tikslumu; atsiliepiant sekundžių tikslumu apmokestinama nuo pirmosios

2009 08 03 Pasiūlymai butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo pavyzdiniams nuostatams

Vertiname neigiamai ir nepritariame fizinių asmenų pašalinimui iš daugiabučių namų administravimu galinčių užsiimti subjektų sąrašo. Tiek ekonomiškai, tiek teisiškai tai labai žalinga nuostata, iš esmės susiaurinanti administravimo paslaugų rinką, nulemianti žemą šių paslaugų kokybę ir įtvirtinanti dabar administruojančių įmonių monopolinę/oligopolinę padėtį. Be to, ji prieštarauja CK.

2009 08 14 Populiariausi nauji automobiliai Europoje gali būti pigesni

Lietuviai, nusprendę įsigyti naują automobilį, gali sutaupyti iki 23 % kainos (be mokesčių), jeigu palygintų automobilių kainas skirtingose Europos Sąjungos (ES) šalyse. Mažiausios kainos pateikiamos kasmetinėje ataskaitoje „Automobilių kainos Europos Sąjungoje“. Tačiau prieš perkant automobilį kitoje šalyje, patartina išsiaiškinti savo teises – informacijos galima rasti specialioje vartotojų informavimo kampanijos svetainėje www.ecc.lt/zinokteises .

2009 08 15 Kaip žmogų veikia elektromagnetiniai laukai?

Pasaulyje vyksta intensyvi diskusija apie tai, ar elektromagnetiniai laukai, sklindantys iš buitinių elektros prietaisų, elektros perdavimo linijų, radijo ir televizijos stočių, radarų ir ypač iš mobiliojo ryšio telefonų, kenkia žmogui, ar gali jie sukelti žmonėms vėžį ir kitas ligas?

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31