LNVF / Naujienos

2008 10 15 Šiandien - atsakingo vartojimo diena

Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija remia globalinį vartotojų judėjimą dėl atsakingo vartojimo ugdymo. 2008 metų spalio 15 d. vartotojų organizacijos visame pasaulyje prašys savo šalių vyriausybių paremti bei įgyvendinti Jungtinių Tautų Organizacijos išleistas Atsakingo vartojimo švietimo gaires. Šią dieną nuspręsta paskirti pasauliniam vartotojų judėjimui, įgalinant net jauniausiuosius vartotojus priimti atsakingus sprendimus.

2008 10 15 Komisija pradeda konsultacijas dėl žemės ūkio produktų kokybės

Būtina kuo geriau pasinaudoti ES maisto ir gėrimų kokybe – Komisija pradeda konsultacijas dėl žemės ūkio produktų kokybės Europos Komisija šiandien patvirtino žaliąją knygą, siekdama paskatinti diskusijas apie tai, kaip padėti Europos ūkininkams geriau išnaudoti jų gaminamo maisto ir gėrimų kokybę. Globalizacija stiprėja, daugėja pigių užsienietiškų produktų, o vartotojai tampa vis reiklesni, todėl stipriausias Europos ginklas – kokybė.

2008 10 28 ES sieks energijos vartotojams suteikti daugiau ir geresnių galimybių rinktis

„Didelės energijos kainos Europos piliečiams yra vienas rūpimiausių klausimų. Reikia ES masto pastangų, kad būtų nustatyti griežtesni daugelio dalykų – nuo aiškių sąskaitų iki išmaniųjų skaitiklių ir tiekėjo keitimo – standartai, kad energijos būtų naudojama mažiau, vartotojai turėtų daugiau galimybių rinktis, o paslaugų kokybė atitiktų kainą. Turime įdėmiai stebėti energetikos rinką ir imtis priemonių, kad nebūtų piktnaudžiaujama. O pats svarbiausias politinės darbotvarkės klausimas – pažeidžiamų grupių vartotojų gynimas“.

2008 11 12 Daugiau nei pusė metrologų tirtų skundų pasitvirtino

Vartotojai skundėsi dėl įvadinių šilumos, elektros energijos, buitinių šalto bei karšto vandens skaitiklių, svarstyklių, taksometro, kitų matavimo priemonių, taip pat dėl sušaldytos žuvies grynosios masės, balionuose dujų kiekio, kolonėlėse dozuojamo benzino, automobilinių suskystintų dujų kiekio, kitų fasuotų ne maisto ir maisto gaminių kiekio.

2008 11 22 Kodėl gyventojai nepažįsta administratorių?

2008 11 17 Aplinkos ministerija kartu su Lietuvos nacionaline vartotojų federacija organizavo konferenciją daugiabučių administravimo problemoms aptarti.

2008 12 15 Smulkių ūkininkų ir vartotojų solidarumo grupių (SŪVSG) modelio diegimas Lietuvoje

2008 m. gruodžio 18 d. 10 val.Žemės ūkio ministerijoje vyks Prancūzijos SŪVSG atstovų susitikimas su vartotoais ir ūkininkais. Bus pristatytas bendradarbiavimo principas tarp ūkininkų ir vartotojų. Antroji kelionė planuojama 2009 m. pavasarį, kuomet tikimasi šią praktiką pradėti diegti („maisto produktų krepšelių“ dalijimas).

Kviečiame vartotojus dalyvauti pirmajame susitikime, kurio metu bus pristatytas solidarumo grupių darbo metodai ir kaip, pagelbstint Tarptautinio tinklo Urgenci ekspertams, jį įgyvendinti.

PROGRAMA PRIDEDAMA

2008 12 01 Metrologai tikrino fasuotas kruopas

Lietuvos metrologijos inspekcija lapkritį respublikos prekybos centruose ir pas fasuotojus tikrino įvairias fasuotas kruopas. Remiantis atlikto patikrinimo išvadomis, vidutiniškai apie 9 proc. tikrintų pakuočių svoris neatitiko nurodytojo etiketėje.

2008 12 04 Toliau diskutuojama apie smulkaus verslo kaime skatinimą

„Globalizacija daro įtaką nacionalinių savitumų nykimui, o juos atgaivinti gali tik istoriškai susiklosčiusios tradicijos ir atskiriems regionams būdingi verslai. Šie pasitarimai yra tolesnių žingsnių ir pozicijų derinimas, visapusiškai skatinant smulkųjį verslą tarp kaimo žmonių. VMVT toliau stengiasi mažinti administracinę naštą, paprastina galiojančius reikalavimus smulkiesiems ūkininkams, kad būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos realizuoti turgavietėse ar kitose prekybos vietose savo ūkiuose išaugintus ar pagamintus maisto produktus. Tačiau minimaliausių reikalavimų turi būti paisoma, ūkininkai taip pat turi ugdyti atsakomybę už pateikiamų produktų kokybę, kelti higienos kultūrą – tik taip bus įmanoma pasiekti abipusį pasitikėjimą tarp gamintojo ir vartotojo, – teigė VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas.

2008 12 20 Lietuvos ūkininkų gaminamos produkcijos propagavimas

Gruodžio 18 d. Žemės ūkio ministerijoje bei Žemės ūkio rūmuose (Kaunas) vyko konferencijos „Lietuvos ūkininkų gaminamos produkcijos propagavimas“. Renginio tikslas – skatinti vidutinių ir smulkių šeimos ūkių savininkus užaugintą produkciją pardavinėti nedideliuose turgeliuose. Didelio dalyvių susidomėjimo sulaukusiose konferencijose grįžti prie natūralių, ūkiuose pagamintų maisto produktų prekybos ir vartojimo kvietė Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius , Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos, Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos, Žemės ūkio rūmų atstovai.

2009 02 10 Dėl LR Vyriausybės nutarimo projekto

Manome, kad numatytas 100000 Lt finansavimas 2009 metams visoms nevyriausybinėms vartotojų organizacijoms yra neadekvatus valstybinių institucijų, ginančių vartotojų teises, finansavimui ir atliekamoms funkcijoms, žinant, kad vien tik Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos šių metų biudžetas yra 70 kartų didesnis. Todėl kuo skubiausiai siūlome svarstyti vartotojų apsaugos reformas, atsisakant esamo funkcijų dubliavimo, perduodant kai kurias funkcijas nevyriausybinėms vartotojų organizacijoms, ir taip sutaupant biudžeto lėšas.

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31