LNVF / Naujienos

2010 01 19 "Karšto vandens tiekimas:Kaip gyventojai gali nuspręsti dėl to, ko jie nesupranta?"

Praėjo metai nuo Energetikos ministerijos įkūrimo ir jau matome, kaip vykdomi ministro pažadai ir vizija. Gyventojų išlaidos energijai nuolat auga, o valdžios veiksmai perša mintį - daroma viskas, kad tokia tendencija nepasikeistų. Tarsi būtų negana šaltos žiemos, kuri daugiau negu paprastai patuštins gyventojų pinigines už šildymą, bet dar smarkiai didinamos elektros kainos, numatoma įvesti padidintus vandens skaitiklių aptarnavimo mokesčius, o nuo rudens panaikinti lengvatinį PVM šildymui – gyvybiškai svarbiai paslaugai, kuriai pirkti ar nepirkti gyventojai neturi jokio pasirinkimo. Šiandieną Lietuvos energijos vartotojai išleidžia energijai beveik didžiausią šeimų biudžetų dalį visoje ES ir teigiamų permainų čia nematyti.

2010 02 15 "MAŽINKIME BENDRĄ LIETUVOS KMI"

Š.m. vasario 11d. nuo 8 iki 13 val. vyko pirmas akcijos "Mažinkime bendrą Lietuvos kūno masės indeksą!“renginys, kurio metu nustatytas bendras Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų kūno masės indeksas (KMI).

2010 03 10 Pasaulinės vartotojų dienos konferencija - EL.PREKYBOS RAIŠKA: PROBLEMOS IR SPRENDIMAI

2010 m. kovo 15 d., Pasaulinę vartotojų dieną, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos ir
Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos

LR Seimo Konstitucijos salėje III rūmuose,
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius

Organizuoja mokslinę praktinę konferenciją

ELEKTRONINĖS PREKYBOS RAIŠKA: PROBLEMOS IR SPRENDIMAI

PROGRAMA - KVIETIMAS

2010 04 06 "Kepamu mesos gaminiu su nitritine druska galimos rizikos vertinimas"

Atšilus orams, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Vienas iš laisvalaikio praleidimo gamtoje būdų – šašlykų, dešrelių, daržovių ir kitų produktų kepimas. Dažnai ir nesusimąstome, ar sveika valgyti tokius keptus patiekalus.

Kvietimas "Alkoholio ženklinimo politika jaunimo apsaugai – "PROTECT"

Š.m. balandžio 20-21 d. kviečiame 18-24 metų merginas ir vaikinus dalyvauti tyrime.
Į renginį LR Ūkio ministerijoje prašome registruotis el.p. edita@vartotojai.eu

Kvietimas "Alkoholio ženklinimo politika jaunimo apsaugai – "PROTECT"

Š.m. balandžio 20-21 d. kviečiame 18-24 metų merginas ir vaikinus dalyvauti tyrime.
Į renginį LR Ūkio ministerijoje prašome registruotis el.p. edita@vartotojai.eu

2010 04 16 ES oro keleivių teisės galioja net ir slenkant vulkano pelenų debesims

Dėl vulkano išsiveržimo Islandijoje aštuonioms Europos valstybėms (Airijai, Belgijai, Danijai, Jungtinei Karalystei, Norvegijai, Nyderlandams, Suomijai Švedijai) uždarius oro erdvę ir oro uostus, už transportą atsakingas Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Siimas Kallasas sakė:

2010 04 22 Dar vienas tarpininkas – papildomi mokesčiai

Ne vienas vartotojas galėtų pasakyti, kad jis verčiamas pasirinkti karšto vandens tiekėją, nors nesupranta sistemos. Ir niekas nesirūpina, kad vartotojai suprastų.

2010 05 06 "Įdarbinimo agentūros neteisėtai reikalauja mokesčio iš įsidarbinti užsienyje norinčių žmonių"

Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos atliekamo tyrimo metu paaiškėjo, kad privatūs tarpininkavimo įdarbinant paslaugas teikiantys asmenys neteisėtai reikalauja mokesčio iš įsidarbinti norinčių žmonių. Tyrimo metu pavyko susisiekti su 18 tuo metu Vilniuje įdarbinimo tarpininkaujant paslaugas teikiančių įmonių. Penkios iš jų teikia įdarbinimo tarpininkaujant paslaugas tik Lietuvos teritorijoje ir nei tiesioginių nei netiesioginių mokesčių iš norinčių įsidarbinti asmenų neima. 13 įmonių tarpininkauja įdarbinant užsienyje ir 10 iš jų neteisėtai ima tiesioginius ar netiesioginius mokesčius iš norinčiųjų įsidarbinti.

2010 06 15 Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija atliko įdarbinimo tarpininkaujant paslaugas teikiančių įmonių tyrimą

Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija siekia, kad vartotojų teisės įdarbinimo tarpininkaujant srityje nebūtų pažeidinėjamos, vartotojai būtų šviečiami apie jų turimas teises. Siekiame tokios situacijos Lietuvoje, kad būtų užkertamas kelias galimiems pažeidimams iš anksto, kol nenukentėjo vartotojai. Deja, šiuo metu skundų knygose gausu vartotojų nusiskundimų dėl įdarbinimo tarpininkaujant asmenų atliekamos veiklos, apgaulės, teisėtų lūkesčių pažeidimų, sumokėtų pinigų negrąžinimo ir pan. Sieksime, kad būtų tinkami pokyčiai įstatymų bazėje bei sustiprėjusi vartotojų teisių apsauga įdarbinimo tarpininkaujant srityje.

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31