LNVF / Naujienos

2006 11 20 SKĖTINIŲ NVO ĮTAKA VALSTYBĖS VALDŽIOS INSTITUCIJOMS: KAIP DARYTI POVEIKĮ SPRENDIMAMS

Beveik kasdiena per vieną ar kitą žiniasklaidos priemonę girdime apgailestavimus, kad pilietinė visuomenė neaktyvi; kad po jos abejingumo skėčiu vykdoma politika, nukreipta prieš pačią pilietinę visuomenę.

Todėl savo pranešimą ir pradedu nuo klausimo:“Kodėl silpna pilietinė visuomenė?“

2006 03 01 “PILIETINĖS VISUOMENĖS VAIDMUO MODERNIOS EUROPOS KŪRIME”

“Dalyvavimo principo pripažinimas ir įgyvendinimas nacionaliniame lygmenyje: pilietinės visuomenės požiūris”

Alvita Armanavičienė – Europos Ekonominių ir Socialinių reikalų komiteto narė, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė

2007 12 23 Europos parlamentas skatina labiau ginti vartotojų teises

Europos Parlamentas, suprasdamas, kad gera vartotojų apsauga yra išankstinė gerai veikiančios vidaus rinkos sąlyga, taip pat, kad ES turi dvylika naujų valstybių narių, kuriose vartotojų apsauga yra santykinai naujas dalykas:

1. pažymi, kad apskritai vartotojų apsauga naujosiose valstybėse narėse vystosi teigiama linkme, kyla standartai, nors dar daug ką reikia padaryti;

2. atkakliai tvirtina, kad vidaus rinka nefunkcionuos tinkamai, jei vartotojai vienose šalyse bus mažiau apsaugoti, negu kitose;

3. ragina Komisiją vadovauti patikrai, kurios metu bus nuosekliai apžvelgiamos vartotojų organizacijų struktūros ir vartotojų apsaugos politika naujosiose valstybėse narėse.

2007 11 30 Bus gaminamos tik savaime užgęstančios cigaretės

Lietuvos Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo departamento duomenimis Lietuvoje dėl neatsargaus rūkymo 2006 metais gaisruose žuvo 80 žmonių ir dar 48 buvo traumuoti.

2008 01 23 Atomazgos dar nematyti

....Tačiau daugiausia aistrų sukėlė naujas nepatogumas, – per šv. Kalėdas ir pirmąją Naujųjų Metų dieną nebebus galima nueiti į parduotuvę ir parsigabenti svaigalų. Ką reikės padėti ant stalo, jeigu ateis svečių – kaimynas, senas draugas ar netikėtai iš kito miesto užgriuvęs giminaitis, kuo reikės pataisyti šventinės girtuoklystės nualintą sveikatą, jeigu visi buteliai bus sąžiningai ištuštinti ir iščiulpti dar švenčių naktį, ir sveikatai pataisyti nebebus likę nė lašelio?

2008 01 25 Įsigiję nekokybišką prekę vartotojai dažnai tampa prekybininkų "priešais"

Lietuvos vartotojų federacija gauna nemažai vartotojų skundų, kurie liudija, kad pardavėjai arba nežino vartotojų teisių, arba tyčia apgaudinėja vartotojus klaidingai aiškindami vartotojų teises. Nereti atvejai, kai pardavėjai žemina vartotoją kitų akyse bei kitais metodais "kovoja" su vartotoju, siekiančiu apginti savo kaip vartotojo teises.

LNVF pateikia vartotojo skundą dėl "Tanagra" darbuotojo elgesio, atspindintį vis dar pasikartojančią praktiką, kai vartotojas, įsigijęs nekokybišką prekę, tampa prekybininko "priešu".

P.S. Netrukus po skundo paviešinimo, gavome vartotojo laišką, kuriame jis rašo, kad įmonė operatyviai sureagavo į paviešintą skundą ir pinigai už nekokybišką prekę buvo grąžinti.

2008 01 28 Vandens tiekėjai maudos piniguos

"Vilniaus vandenų" vadovai skundžiasi, jog įgyvendinamiems projektams nebeužtenka Europos pinigų. Priežastis paprasta: lėšų nebeužtenka, nes viskas išnaudota šimtatūkstantinėms premijoms, - praneša dienraštis "Vakaro žinios".

2008 02 10 Sudaryta Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų darbo grupė

Seimo valdyba, atsižvelgdama į Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto prašymą, nusprendė sudaryti darbo grupę Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms parengti:

2008 02 18 "TEZ TOUR“ REKLAMOS ĮSTATYMĄ PAŽEIDĖ ANTRĄ KARTĄ

Konkurencijos taryba posėdyje išnagrinėjo tyrimo išvadas dėl UAB „Tez Tour” reklamos, skelbtos kataloge „Travelman 2006-2007 Egiptas, Gran Kanarija“ atitikties Reklamos įstatymo reikalavimams. Nutarta klaidinančia reklama pripažinti šiame kataloge bendrovės „Tez Tour“ skelbtus reklaminius teiginius: „Viešbutis „Regina Style“ keturios žvaigždutės“, „Vaikams – atskiras meniu“. UAB „Tez Tour“ įpareigota nutraukti klaidinančios reklamos naudojimą. Už klaidinančios reklamos naudojimą bendrovei skirta 20 tūkst. Lt bauda.

2008 02 29 Teisme apgintas vartotojų viešasis interesas

elektra_px250

Šiandien Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą, jog:

"Mokesčius iš gyventojų už elektros energiją tiekėjas turi susirinkti pats; už atskirų butų savininkų skolas atjungti elektrą daugiabučiam namui draudžiama; tokios sutarties sąlygos, kurios leidžia Tiekėjui taip elgtis, yra negaliojančios".

Pirm Antr Treč Ketv Penk Sat Sekm
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31